loader image

Η δύναμη των χρωμάτων

Η δύναμη των χρωμάτων

Όταν σχεδιάζουμε καλούμαστε να επιλέξουμε κάποιο χρώμα. Με ποιο κριτήριο καταλήγουμε στην απόφασή μας, όμως;
Τι μας ελκύει τελικά στα χρώματα που επιλέγουμε περισσότερο και πως αυτά συνδέονται με το επικοινωνιακό κομμάτι του project μας;

Η δύναμη των χρωμάτων στη ζωή μας είναι μεγάλη. Κάθε χρώμα επηρεάζει τη διάθεσή μας και η προτίμησή μας σε κάποιο αγαθό ή υπηρεσία που αντιπροσωπεύει.

Καθένα από τα χρώματα έχει τη δική του δυναμική και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα. Κάθε χρώμα επιδρά διαφορετικά στον καθένα μας, μας φορτίζει με διαφορετική ενέργεια.

Η σχέση του ανθρώπου με τα χρώματα ξεκινάει με τη γέννησή του και υπαγορεύεται από την ίδια τη φύση. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, το πράσινο της φύσης, το κίτρινο και το πορτοκαλί του ήλιου.

Γιατί όμως επιλέγουμε συγκεκριμένα χρώματα και απορρίπτουμε ή δεν δίνουμε σημασία σε άλλα;

Ας δούμε την ερμηνεία του κάθε χρώματος και ίσως δοθεί μια εξήγηση στις χρωματικές μας επιλογές!

  • Κίτρινο: Το χρώμα του Ήλιου, ένα γήινο χρώμα, που σχετίζεται με την πνευματικότητα. Συμβολίζει τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα. Το κίτρινο είναι ένα έντονο χρώμα επικοινωνιακά, καθώς μπορεί να συλλάβει την προσοχή των άλλων. Εκφράζει τη νεότητα ενώ “καθαρίζει” το μυαλό μας από τις άσχημες σκέψεις.
  • Κόκκινο: Το χρώμα της φωτιάς, του αίματος και της δύναμης. Το κόκκινο αποτελεί το κατ’ εξοχήν χρώμα του πάθους και συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα και την ορμή. Αποτελεί ένα θερμό χρώμα που διακατέχεται από ένταση και συγκίνηση.
  • Μπλε: Το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας και του αέρα. Το μπλε συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, τη σταθερότητα, την καθαρή σκέψη, τη.
  • Πράσινο: Είναι το κατ’ εξοχήν χρώμα της φύσης και της ισορροπίας. Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση, την ωριμότητα, την ευημερία και την ανάσταση. Λογίζεται σαν το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς και του αλτρουισμού. Είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που υπάρχει, καθώς φέρνει τη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε.
  • Πορτοκαλί: Θερμό χρώμα και ένα από τα χρώματα του Ήλιου, το πορτοκαλί συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία, τη φιλία, τη ζεστασιά και την αισιοδοξία. Είναι χρώμα που εκφράζει φαντασία, δημιουργικότητα, αλλά και δυναμισμό.
  • Γκρι: Προκύπτει από την ανάμειξη λευκού και μαύρου. Είναι ένα χρώμα μοντέρνο που επιλέγεται κατά κόρον, καθώς διευκολύνει σε πολλές χρωματικούς συνδυασμούς.
  • Καφέ: Το καφέ χρώμα συμβολίζει τη σταθερότητα σε πεποιθήσεις και την αξιοπιστία.
  • Μωβ: Το μωβ είναι το χρώμα της διανόησης, του πλούτου και της πολυτέλειας. Αποτελεί ένα πνευματικό χρώμα, υποδηλώνει και μια τάση για οραματισμό και τελειομανία.
  • Λευκό: Το λευκό χρώμα συμβολίζει την, την πίστη και τη διαφάνεια. Εκφράζει την ειλικρίνεια, την αθωότητα και τη λάμψη.Το μαύρο χρώμα δείχνει δύναμη, κομψότητα και μυστήριο. Είναι αυστηρό σαν χρώμα, ενώ εμπνέει σταθερότητα και σοβαρότητα. Ενδεχομένως υποδηλώνει πειθαρχία.
  • Μαύρο: Το μαύρο χρώμα δείχνει δύναμη, κομψότητα και μυστήριο. Είναι αυστηρό σαν χρώμα, ενώ εμπνέει σταθερότητα και σοβαρότητα. Ενδεχομένως υποδηλώνει πειθαρχία.

Sharing is caring!