loader image

Λογότυπα – Τάσεις 2021

Λογότυπα – Τάσεις 2021

Ένα νέο έτος φέρνει την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια νέα ιδέα, προϊόν ή λογότυπο. Ακολουθεί έμπνευση από τις τάσεις των λογοτύπων που έρχονται φέτος. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο λογότυπο ή αν αισθανθείτε ότι ήρθε η ώρα να ξεμπλοκάρετε το υπάρχον σας, ετοιμαστείτε. Παραθέτουμε τις τάσεις των λογοτύπων που πρέπει να προσέξετε το 2021 – και πώς να τις εφαρμόσετε με τον σωστό τρόπο.

Κουτιά κειμένου

Για να ξεκινήσουμε τις τάσεις του 2021, ξεκινάμε με τη χρήση πλαισίων κειμένου. Εάν εξετάσετε οποιονδήποτε οδηγό για τις βασικές αρχές σχεδιασμού λογότυπων, η αναγνωσιμότητα είναι πάντα υψηλή στη λίστα. Καταγράψτε το όνομα μιας επιχείρησης γραμμένο με απλή γραμματοσειρά και, στη συνέχεια, φανταστείτε να τυλίξετε ένα ορθογώνιο γύρω της. Δεδομένου ότι είναι τόσο απλό, επιτρέπει την ευελιξία σε όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα, το μέγεθος και την αδιαφάνεια. Αυτή η τάση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τονιστεί ένα όνομα επιχείρησης. Αυτή η μινιμαλιστική τάση λογότυπων είναι αποτελεσματική και καθαρή – ακριβώς όπως μας αρέσει!

Κύκλοι

Τα κοινωνικά μέσα έχουν επηρεάσει τη ζωή μας με περισσότερους τρόπους από ό, τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ. Απλά σκεφτείτε πώς ψωνίζετε, συνδέεστε με φίλους ή βρίσκετε δουλειά το 2021 – οι πιθανότητες είναι ότι το Instagram, το Facebook ή το LinkedIn θα είναι μερικά από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο νου. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, αυτές οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα επηρεάσουν και το λογότυπο. Πολλά λογότυπα δημιουργούνται τώρα με κυκλικό σχεδιασμό ώστε να προσαρμόζονται φυσιολογικά στο περιβάλλον όπου θα εμφανίζονται τα περισσότερα: εικόνες κοινωνικών μέσων προφίλ.

Λογότυπο λεπτής γραμμής

Ο μινιμαλισμός φαίνεται να κυριαρχεί στις τάσεις λογότυπων κάθε χρόνο, και η χρήση λεπτών γραμμών ταιριάζει απόλυτα κάτω από αυτή την ομπρέλα. Όπως τα γεωμετρικά σχήματα, τα σχέδια λεπτών γραμμών είναι ευπροσάρμοστα και μπορούν εύκολα να μεταβληθούν, καθιστώντας τα μια ξεχωριστή επιλογή για πολλά λογότυπα. Η ομορφιά αυτού του ύφους είναι η δυνατότητα του πιο απλού σχεδίου να μεταφέρει με ακρίβεια την προσωπικότητα της μάρκας σας σε λίγες μόνο γραμμές και απλές αποχρώσεις. Ουσιαστικά, εξ ορθολογισμός και παρουσίαση της ίδιας της ουσίας της μάρκας σας.

Διαβαθμίσεις

Πίσω το 2016, η Instagram άλλαξε πραγματικά το παιχνίδι όταν αποφάσισε να αλλάξει το λογότυπο του εικονιδίου κάμερας για να συμπεριλάβει ζωντανά χρώματα κλίσης. Από τότε, αυτή η συνεχής τάση δεν έχει επιβραδυνθεί (όπως η δημοτικότητα του Instagram!). Το ιδιοτελές στυλ παίζει με την ανάμειξη μιας σειράς αποχρώσεων και τόνων ενός χρώματος. ξεκινώντας από τους πιο σκούρους τόνους και σταδιακά ξεθωριάζοντας. Πώς λοιπόν οι διαβαθμίσεις έχουν αποκαλύψει μια θέση σε ένα ακόμα άρθρο σχετικά με τις τάσεις των λογοτύπων; Επειδή είναι ενδιαφέρουσα. Δεδομένου ότι οι δημιουργικές δυνατότητες είναι ατελείωτες, κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και ως εκ τούτου μαγευτικό.

Χειρόγραφες γραμματοσειρές

Οι χειρόγραφες γραμματοσειρές δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά όπως ένα πραγματικό κλασσικό, ποτέ δεν σβήνει. Στον τρόπο ζωής που ακολουθούμε με την χρήση ψηφιακού υλικού, οι χειρόγραφες γραμματοσειρές διαθέτουν την αίσθηση της αυθεντικότητας και της πραγματικής προσωπικότητας σε ένα λογότυπο. Ειδικά μια επιχείρηση όπου απαρτίζεται από την καρδιά και την ψυχή σας, απαιτείτε το λογότυπό σας να ενσωματώνει ένα άγγιγμα από «εσάς».

Εικονογραφήσεις ως υποκατάστατα γραμμάτων σε λογότυπα

Το λογότυπό σας θα πρέπει πάντα να αποκαλύπτει με τι καταγίνεται η επιχείρησή σας. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να αντικαταστήσουμε ένα ή δύο γράμματα του λογότυπου σας με ένα παράδειγμα που να λέει κάτι για το εμπορικό σήμα ή τη βιομηχανία σας. Φυσικά, το όνομα της επιχείρησής σας θα πρέπει να είναι ακόμα σε θέση να διαβαστεί και, το σημαντικότερο, να αναγνωρίζεται. Αυτή η παιχνιδιάρικη τάση φέρνει μια ορισμένη ευθυμία στην ταυτότητα της μάρκας σας στο σύνολό της.

Εικόνες χειρός

Με τον ίδιο τρόπο που οι χειρόγραφες γραμματοσειρές εκπέμπουν μια «σπιτική αφή», οι εικόνες του χεριού κάνουν αυτό το συναίσθημα μεγαλύτερο μέσα σε ένα λογότυπο. Όταν χρησιμοποιούνται, τείνουν να εκπέμπουν ένα ζεστό, φιλόξενο και αξιόπιστο συναίσθημα.

Sharing is caring!